08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Анас Маздрашки напуска Australian Open с високо вдигната глава

Анас Маздрашки напуска Australian Open с високо вдигната глава

Анас Маздрашки приключи участието си на Australian Open Junior,  но напуска надпреварата с високо вдигната глава. В днешния осминафинален двубой талантливият българин игра като равен с равен срещу 6-я в света Николаи Будков Кяер от Норвегия, но отстъпи с 1:6 6:3 3:6.

Кяер започна с много агресивена и ефективна игра. Началното му подаване често преминаваше 200 км/ч и това му позволи да спечели с 6:1. Маздрашки малко по-малко успя да се адаптира към играта на своя съперник и да вдигне процента на вкаран първи сервис.

През втория сет ситуацията на корта се обърна. Въпреки, че норвежеца продължаваше да сервира силно, Анас беше стабилен на ретура и много ефективен в своите подавания. Българина реализира 17 от 18 точки на първи сервис, направи ранен пробив във втория гейм и със завидно спокойствие затвори сета с 6:3.

Преди последната част имаше задължителна 10 минутна пауза заради горещото време. В първите три гейма сервиращите печелиха подаването си. В четвъртия гейм Кяер реализира първата възможност за пробив и поведе с 3:1. Норвежеца продължи да вдига скоростта на първия си сервис като тя достигна до 213 км/ч. Въпреки това  Маздрашки имаше две възможности за бърз ребрейк, които за съжаление пропусна и резултата стана 1:4. В своето подаване Нано направи всичко възможно, но и този път късмета не беше на негова страна. Кяер спечели гейма и поведе с 1:5. Това обаче не отказа Анас и той продължи да се бори за всяка точка. Нано успя да реализира пробив за 2:5 и да спечели подаването си за 3:5. За съжаление поставения под номер 2 в основната схема норвежец, спечели гейма на собствен сервис, а с това и мача.

В Австралия Маздрашки изигра два турнира – Траралгон J300 и Australian Open Junior. В тях той записа общо 7 победи, а прекрасното му представяне ще му осигури място сред първите 65 в света при юношите до 18 години.

Leave a Reply

Още тенис статии

Даниел Ценов се класира за 1/8 финалите на ДЛП до 12 годиниДаниел Ценов се класира за 1/8 финалите на ДЛП до 12 години

Даниел Ценов записа нова победа и се класира за 1/8 финалите на ДЛП на закрито за юноши и девойки до 12 години,  което се провежда на кортовете на ТК “Авеню”

Откриваме сезона с Отборно първенство за любителиОткриваме сезона с Отборно първенство за любители

ТК “Егалите” открива сезона на открито с Отборно първенство за любители, което ще се проведе на 01-02/03/2024 г. Правила: Отбор: 2 до 4 състезателя Формат: Играе се в групи. Двойна