Регламент

В тенис лига Егалите могат да участват всички, които отговарят на следните критерии:
– имат навършени 13 г към датата на турнира. (Допускат се с WC за максимум 2 турнира от категория 250).
– не са участвали в държавни турнири от календара на БФТ за последните 10г.(Допускат се с WC за максимум 2 турнира от категория 250).
– не са картотекирани (Допускат се с WC за максимум 2 турнира от категория 250)

-лицензирани треньори или инструктори по тенис.

Турнирите са разпределени в 4 категории – 1000, 750, 500 и 250 точки

Ранглисти

 • Сингъл. Класирането се определя от 6-те най-добри резултата от сингъл турнири за последните 365 дни.
 • Двойки. Класирането се определя от 6-те най-добри резултата от двойки турнири за последните 365 дни. Участниците от топ 6 в моментното генералното, сингъл и двойки класиране, нямат право да сформират двойка за текущия турнир.
 • Генерално. Класирането се определя като сбор от 6-те най-добри резултата от сингъл турнири и 25% от 6-те най-добри резултата от двойки турнири за последните 365 дни.

Схема. Сингъл и двойковите турнири се играят в групов/квалификационен етап (схема с двойна елиминация, при което се класират най-добрите 2-ма) и финална схема с пряка елиминация. Играе се един тайбрек сет с или без предимство. Поставените в групите се определят според временното класиране.

Записването за турнир е отворено до обявения ден/час за теглене на жребия. Гарантирани са минимум 2 мача на всеки участник. При отказ от по-нататъшно участие в текущ турнир или 15 мин закъснение за мач, на състезателя се присъжда служебна загуба с 6-0. При отказ на състезател от турнира без да е играл, неговото място може да бъде заето от резерва без да се взема под внимание временното класиране на резервата (LL). Ако няма резервен състезател се присъжда служебна загуба с резултат 6:0. При отказ на състезател да продължи турнира във финалната фаза без основателна причина, неговото място се заема от състезателя, който е отстранил преди това в групите и всеки получава съответно точки за новото класиране.

Схема. При регистрирани:

 • 4 или 5 състезатели – една група всеки срещу всеки.
 • 6 състезатели – две групи по трима състезатели. Играят всеки срещу всеки в групите. За 1/2 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 7 състезатели – една група с четири и една група с трима състезатели. Играе се двойна елиминация в групите и всеки срещу всеки. За 1/2 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 8 състезатели – две групи с по четири състезатели. Играе се двойна елиминация в групите. За 1/2 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 9 състезатели – три групи по трима състезатели. Играе сежвсеки срещу всеки. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група. като първия от група А и първия от група Б се класира директно за 1/2 финалите.
 • 10 състезатели – една група с четири и две групи с по трима състезатели (група В от четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група като първия от група А и първия от група Б се класира директно за 1/2 финалите.
 • 11 състезатели – две групи с по четири и една с трима състезатели (група В е от трима състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група като първия от група А и първия от група Б се класират директно за 1/2 финалите.
 • 12 състезатели – 3 групи с по четири състезатели. Играе се двойна елиминация в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група като първия от група А и първия от група Б се класира директно за 1/2 финалите.
 • 12 състезатели – 4 групи с по трима състезатели. Играе се всеки срещу всеки. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 13 състезатели – една група с четири и три с по трима състезатели (група А е с четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 14 състезатели – 2 групи с по четири и две с по трима състезатели (групи А и Б са с четири състезатели). Играе се двойна елиминация в групите и всеки срещу всеки. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 15 състезатели – 3 групи с по четири и една група с трима състезатели (група Г е с три състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 16 състезатели – 4 групи с по четири състезатели. Играе се двойна елиминация в групите. За 1/4 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 17 състезатели – 2 групи с по четири и 3 група с трима състезатели. Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групите и втория от група А се кларират за 1/4 финалите.
 • 18 състезатели – 6 групи с по трима състезатели. Играе се всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А, Б, В и Г се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 19 състезатели – една група с четири и 5 групи с по трима състезатели (група А е с четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А, Б, В и Г се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 20 състезатели – 2 групи с четири и 4 групи с по трима състезатели (група А и Б са с по четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А, Б, В и Г се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 20 състезатели – 5 групи с четири състезатели. Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групите и втория от група А се кларират за 1/4 финалите.
 • 21 състезатели – 7 групи с по трима състезатели. Играе се всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А и Б се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 22 състезатели – една група с четири и 6 групи с по трима състезатели (група А е с четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А и Б се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 23 състезатели – две групи с четири и 5 групи с по трима състезатели (група А и Б са с четири състезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група като победителите в групи А и Б се кларират директно за 1/4 финалите.
 • 24 състезатели – 8 групи с по трима състезатели. Играе се всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 25 състезатели – една група с четири и 7 групи с по трима състезатели (група А е с четирисъстезатели). Играе се двойна елиминация и всеки срещу всеки в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група.
 • 32 състезатели – 8 групи с по четири състезатели. Играе се двойна елиминация в групите. За 1/8 финали се класират първите двама от всяка група.

Награди.

 • Награди за генерално класиране

I-во място. Тенис ракета по избор от Wilson, Head и Babolat и купа. Корт #1 носи името на победителя през следващия сезон на “Тенис лига Егалите” или ваучер на стойност 500 лв.

II-ро място. Термобег по избор от Wilson, Head или Babolat и купа или ваучер на стойност 300 лв.

III-то място. Раница по избор от Wilson, Head или Babolat и купа или ваучер на стойност 150 лв.

 • Награди за сингъл класиране

I-во място. Купа

II-во място. Купа

III-во място. Купа

 • Награди за двойки класиране

I-во място. Купа

II-во място. Купа

III-во място. Купа

 • Награди за турнир от “Тенис лига Егалите”

I-во място. Купа

II-во място. Медал

III-то място. Медал