08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Анас Маздрашки напуска Australian Open с високо вдигната глава

Анас Маздрашки напуска Australian Open с високо вдигната глава

Анас Маздрашки приключи участието си на Australian Open Junior,  но напуска надпреварата с високо вдигната глава. В днешния осминафинален двубой талантливият българин игра като равен с равен срещу 6-я в света Николаи Будков Кяер от Норвегия, но отстъпи с 1:6 6:3 3:6.

Кяер започна с много агресивена и ефективна игра. Началното му подаване често преминаваше 200 км/ч и това му позволи да спечели с 6:1. Маздрашки малко по-малко успя да се адаптира към играта на своя съперник и да вдигне процента на вкаран първи сервис.

През втория сет ситуацията на корта се обърна. Въпреки, че норвежеца продължаваше да сервира силно, Анас беше стабилен на ретура и много ефективен в своите подавания. Българина реализира 17 от 18 точки на първи сервис, направи ранен пробив във втория гейм и със завидно спокойствие затвори сета с 6:3.

Преди последната част имаше задължителна 10 минутна пауза заради горещото време. В първите три гейма сервиращите печелиха подаването си. В четвъртия гейм Кяер реализира първата възможност за пробив и поведе с 3:1. Норвежеца продължи да вдига скоростта на първия си сервис като тя достигна до 213 км/ч. Въпреки това  Маздрашки имаше две възможности за бърз ребрейк, които за съжаление пропусна и резултата стана 1:4. В своето подаване Нано направи всичко възможно, но и този път късмета не беше на негова страна. Кяер спечели гейма и поведе с 1:5. Това обаче не отказа Анас и той продължи да се бори за всяка точка. Нано успя да реализира пробив за 2:5 и да спечели подаването си за 3:5. За съжаление поставения под номер 2 в основната схема норвежец, спечели гейма на собствен сервис, а с това и мача.

В Австралия Маздрашки изигра два турнира – Траралгон J300 и Australian Open Junior. В тях той записа общо 7 победи, а прекрасното му представяне ще му осигури място сред първите 65 в света при юношите до 18 години.

Leave a Reply

Още тенис статии

Даниел Ценов спечели Регионалното първенство до 10 години във ВарнаДаниел Ценов спечели Регионалното първенство до 10 години във Варна

Дани Ценов се класира на първо място на Регионалното първенство “Тенисът – спорт за всички”, което се проведе на кортовете на ТК “Велто”, гр. Варна. В груповата фаза девет годишния

Анас Маздрашки се класира на 1/4 финалите в Кайро на двойкиАнас Маздрашки се класира на 1/4 финалите в Кайро на двойки

Продължава доброто представяне на Анас Маздрашки (ТК “Егалите”)  на силния турнира за юноши и девойки от категория ITF J500 в Кайро (Египет). В мач от 1/8 финалите на двойки Нано