08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Дани Ценов е част от Черноморски регион на престижен турнир в к.к. Албена

Дани Ценов е част от Черноморски регион на престижен турнир в к.к. Албена

За втора поредна година Българска федерация по тенис организира провеждането на турнир „Купа на регионите”.

Домакин на проявата отново е курортен комплекс „Албена”.

„Купа на регионите” е част от програмата „Тенисът – спорт за всички” и е с финансовата подкрепа от ММС. Подобно състезание се провежда за първи път и целта е да участват най-добрите деца в регионите. Също така ще се засили интереса към участие в РП до 8, 10 и 12 г. Всеки от регионалните координатори съдейства, за да се излъчи отбора, който ще представи съответния регион на мастърса в Албена.

На отборен принцип ще се излъчи победител, който ще получи титлата „Отбор на всички региони за 2024 година”. Всеки отбор ще бъде съставен от победителите или подгластниците от Регионалните първенства. По едно момиче и едно момче от възрастите до 8, до 10, до 12 години – общо 6 деца за всеки отбор. Те ще бъдат придружавани от двама треньори, които ще вземат активно участие в лагера преди самото състезание.

Даниел Ценов от ТК “Егалите” извоюва правото да бъде част от отбора на Черноморски регион като спечели Регионалното Първенство до 12 г през м. Май.

Системата на провеждане ще бъде игра в група от четири отбора „всеки срещу всеки”. Всяка отборна среща се състои от три мача единично и два мача смесени двойки. По този начин се осигурява по минимум четири мача за всеки участник/дете.

С този турнир БФТ полага усилия децата да получат безценен опит и емоции.

В програмата са предвидени два дни подготвителен лагер и три дни състезание.

За втора поредна година курортен комплекс Албена гостоприемно прие и предостави прекрасните си условия за тенис и почивка .

Директор на турнира е Илия Атанасов, Главен съдия е Владислав Матеев, а представител на БФТ е Николай Стайков – член на УС на федерацията.

Leave a Reply

Още тенис статии

Анас Маздрашки започна с победа сезона в АвстралияАнас Маздрашки започна с победа сезона в Австралия

Анас Маздрашки започна с победа новия сезон като се наложи с 6:3, 6:2 над Диего Едуардо Муньос Навия (Боливия) в мач от  квалификациите на турнира за юноши и девойки от