08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Модерен форхенд

Модерен форхенд

Ето едно самостоятелнo упражнениe без топка, което може да се изпълнява и в домашни условия. Чрез повторения на модерната версия на удара форхенд (в отворена стойка) ще работите над мускулната памет. При отсъствие на треньор е много важно да поставим критерии за самокорекция на изпълнението. Ще използваме ракета и допълнителна екипировка – въженце с дължина около 1.5м.

  • Направете достатъчно широка примка в единия край на въжето и я поставете хлабаво на шийката на ракетата.
  • Изпробвайте трите основни положения на картинките по-долу – подготовка, точка на контакт и завършване. Така ще определите дължината на въженцето. Направете възел в долния край и го настъпете с пръсти.
  • Тренирайте заедно с Жо-Вилфред Цонга. Опитайте да направите 200 форхенда за 20-25мин на серии от по 5 удара. Почивайте след всеки 10 серии. Важно е в точката на контакт да усещате “удар” от опъването на въженцето. Старайте се то да е опънато в началото и края на удара.

Обърнете внимание също на завъртането стъпалата – това е основен елемент при форхенда с отворена стойка. Можете да тренирате модерен форхенд и с виртуалния тенис треньор.

Още тенис статии

Анас Маздрашки прогресира с 11 места и вече е 185-и в ITF JuniorsАнас Маздрашки прогресира с 11 места и вече е 185-и в ITF Juniors

И през тази седмица Анас Маздрашки подобри най-доброто си класиране в ранглистата на Международната тенис федерация за младежи (ITF Juniors). Той вече заема 185-о място като напредна с 11 места