08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Историческо първо участие за ТК Егалите на ДОП за мъже

Историческо първо участие за ТК Егалите на ДОП за мъже

ТК Егалите(Несебър) записа историческо първо участие на Държавно отборно първенство. Отбора беше в състав Анас Маздрашки(първа ракета) и Ивелин Колев(втора ракета). Жребия отреди сблъсък с домакините от Локомотив Пловдив в състав Иван Пенев(първа ракета) и Александър Лазов (втора ракета).

Първи един срещу друг се изправиха Ивелин Колев и доскорошния национал за Купа Дейвис – Александър Лазов. Това беше първи мач за Колев след дългогодишно отсъствие от родната тенис сцена, а двубоя завърши с победа за представителя на Локомотив Пловдив с 6/1 6/0.

Във втората среща Анас Маздрашки победи Иван Пенев, който е държавен шампион до 18, с 7/6⁴ 6/4.

Така се стигна до решаваща трета среща на двойки, където домакините от Локомотив се наложиха с 6/2 6/2 и продължиха напред.

Тази година ТК Егалите участва на две отборни първенства – РОП до 10г и ДОП за мъже. Освен това беше домакин на държавен турнир от веригата Киндер+ до 11 и 12 години, както и на регионални турнири до 8 , 10 и 14 години.

Leave a Reply

Още тенис статии

Григор Димитров

Григор ДимитровГригор Димитров

Защо Григор Димитров бе наречен бейби-Фед в началото на кариерата си? Причината е изпълнението на форхенд и бекхенд от основна линия. Ще се опитам да анализирам техниката в играта му

Финал за Анас Маздрашки на третия ITF турнир в ТурцияФинал за Анас Маздрашки на третия ITF турнир в Турция

Анас Маздрашки(ТК Егалите, гр. Несебър) завърши триседмичното си турне в Турция с нов финал на двойки. След четири поредни победи Нано и партньорът му Ивайло Симеонов(ТК Кристи, гр. Дряново) отстъпиха

Даниел Ценов завърши втори на “Регионалното Първенство до 10 г”Даниел Ценов завърши втори на “Регионалното Първенство до 10 г”

Даниел Ценов (ТК “Егалите”) завърши на второ място на Регионалното Първенство за момчета до 10 год – “Тенисът спорт за всички”.  На финала Дани отстъпи на Златан Йорданов (ТК “Авеню