08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Малко не достигна на Маздрашки да поднесе изненада на ITF J200 в Оберхахинг

Малко не достигна на Маздрашки да поднесе изненада на ITF J200 в Оберхахинг

 

03.02.2023 г

Анас Маздрашки започва участието си директно в основна схема на силния турнир ITF Junior J200 в Оберхахинг (Германия). До последно младия талант от ТК “Егалите” беше поставен под номер 1 в квалификациите, но успя да попадне директно в основна схема.

Тенис комплекса в Оберхахинг се намира на 14 км от Мюнхен. Разполага с 6 открити (5 клей и 1 твърд) и 5 закрити (твърди) корта, фитнес, спа, конферентна зала и ресторант.

06.02.2023 г

Анас Маздрашки започна с победа силния турнир ITF Junior от категория J200 в Германия. В първи кръг той преодоля Якоб Жедричка(Полша) с 6/4 6/3 и в следващата фаза на турнира ще играе с поставения под номер 3 в схемата  Марк Майданджич (Германия).

В двойковият турнир Анас Маздрашки заедно с Александър Василев загубиха от италианския тандем Филипо Романо/ Лоренцо Счиабаси с 6/3 6/3.

07.02.2023 г

Анас Маздрашки беше много близо до отстраняването на номер 3 в схемата – Марк Майданджич (Германия) и достигане до първи 1/4 финал от категория ITF J200. Мача започна ударно за младият ни талант, който спечели първия сет с 6:2. Втория сет спечели състезателя от Германия със същия резултат и така се стигна до решаващ трети сет, в който отново Анас водеше играта, а при резултат 3:1 в негова полза и сервис на Майданджич дори имаше две точки за 4:1. За съжаление те бяха пропуснати след чудесни начални удари от страна на германеца, след което последва и изравняване на резултата 3:3. При 5:4, Маздрашки сервиране за оставане в мача, но при 30:40 много спорна топка бе осъдена в полза на Майданджич, с която приключи и мача.

До този момент Анас Маздрашки записа 8 поредни победи от турнирите на ITF и се доближи до най-дългата си победна серия  (9  победи). С достигането си до 1/8 финалите той ще добави нови 36 т за световната ранглиста и с общо 313,25 т, през следващата седмица, за първи път в кариерата си, ще търси място в Топ 200 на ITF Junior.

[3] Марк Майданджич – Анас Маздрашки

2/6 6/2 6/4

Следващия турнир, за който Анас заявил участие е от категория ITF J100 в Търнава (Словакия), който започва на 14 февруари.

Leave a Reply

Още тенис статии

Програма Сервис – преди и следПрограма Сервис – преди и след

Изпълнението на сервис е без съмнение един от основните компоненти на успешната игра. Началният удар и последващият форхенд/бекхенд/воле от сервиращия играч често решават точката. За информация – в съвременния тенис

Станислав Манолов и Димитър Ангелов са шампиони в III-ят Приятелски турнир на ТК “Егалите”Станислав Манолов и Димитър Ангелов са шампиони в III-ят Приятелски турнир на ТК “Егалите”

На 23-24 Март се проведе III-ят традиционен Приятелски турнир “Егалите” 2024г. Шампиони станаха Станислав Манолов и Димитър Ангелов от гр. Харманли, които успяха да се наложат във финала над Саркис