08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Програма Сервис – преди и след

Програма Сервис – преди и след

Изпълнението на сервис е без съмнение един от основните компоненти на успешната игра. Началният удар и последващият форхенд/бекхенд/воле от сервиращия играч често решават точката. За информация – в съвременния тенис средната продължителност на разиграването е около 4 удара общо за двамата тенисиста.

На първата тренировка с Жоро (който играе съвсем отскоро) направихме следния клип:

Съгласихме се да обърнем по-сериозно внимание на ритъма на сервиса, без да подценяваме играта от основна линия разбира се. Избраната програма за него бе Сервис с продължителност 3 месеца.

Седмица по-късно (3 урока), Жоро усети хвърлящото движение с континентален хват. Хващането на ракетата с лява ръка при завършека му помогна да удължи пътя на ракетата.

След още 2 седмици работа постигнахме 2 от целите на програмата (50%), по-освободени движения и участие на долната половина на тялото:

В следващия месец ще създадем навик за правилен хват (все още е към форхенд), ще фокусираме върху баланса и Жоро ще завърши програмата с покриване на оставащите 2 цели.

Leave a Reply

Още тенис статии

Анас Маздрашки с три победи на Амбинор КъпАнас Маздрашки с три победи на Амбинор Къп

Анас Маздрашки (ТК Егалите, гр. Несебър) за втора поредна година преодоля квалификациите на силния ДТ за мъже “Амбинор”, който се проведе на кортовете на БТЦ. В първата си среща Нано

Победния ход на Маздрашки в Австралия продължаваПобедния ход на Маздрашки в Австралия продължава

Анас Маздрашки записа нова победа в Австралия! В първи кръг на силния турнир за юноши и девойки в Траралгон, талантливият  българин се наложи убедително над представителя на домакините Чейз Зао