08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Програма Сервис – преди и след

Програма Сервис – преди и след

Изпълнението на сервис е без съмнение един от основните компоненти на успешната игра. Началният удар и последващият форхенд/бекхенд/воле от сервиращия играч често решават точката. За информация – в съвременния тенис средната продължителност на разиграването е около 4 удара общо за двамата тенисиста.

На първата тренировка с Жоро (който играе съвсем отскоро) направихме следния клип:

Съгласихме се да обърнем по-сериозно внимание на ритъма на сервиса, без да подценяваме играта от основна линия разбира се. Избраната програма за него бе Сервис с продължителност 3 месеца.

Седмица по-късно (3 урока), Жоро усети хвърлящото движение с континентален хват. Хващането на ракетата с лява ръка при завършека му помогна да удължи пътя на ракетата.

След още 2 седмици работа постигнахме 2 от целите на програмата (50%), по-освободени движения и участие на долната половина на тялото:

В следващия месец ще създадем навик за правилен хват (все още е към форхенд), ще фокусираме върху баланса и Жоро ще завърши програмата с покриване на оставащите 2 цели.

Leave a Reply

Още тенис статии

Анас Маздрашки се класира за 1/8 финалите в КайроАнас Маздрашки се класира за 1/8 финалите в Кайро

Анас Маздрашки (ТК “Егалите”) записа нова победа на силния турнир от категория ITF J500, който се провежда в Кайро (Египет). Във втори кръг Нано надделя над поставения под номер 14

Станислав Манолов и Димитър Ангелов са шампиони в III-ят Приятелски турнир на ТК “Егалите”Станислав Манолов и Димитър Ангелов са шампиони в III-ят Приятелски турнир на ТК “Егалите”

На 23-24 Март се проведе III-ят традиционен Приятелски турнир “Егалите” 2024г. Шампиони станаха Станислав Манолов и Димитър Ангелов от гр. Харманли, които успяха да се наложат във финала над Саркис

Анас Маздрашки отпадна на 1/8 финалите на ITF J100 в HAMBURGАнас Маздрашки отпадна на 1/8 финалите на ITF J100 в HAMBURG

06.03.2023 г. Анас Маздрашки (ТК “Егалите) започва утре участието си в силния турнир ITF Junior категория J100 в Хамбург (Германия). Той е поставен под номер 2 в основната схема и