08:00 - 22:00
ТК Егалите Общи Бъди себе си!

Бъди себе си!

Тенис за деца в ТК Егалите

Тенис клубът е създаден през 2016г. Базата в Несебър разполага със 7 клей корта от които 3 с осветление. През зимния период един от кортовете се покрива с балон.

Уроци по тенис на корт за деца се провеждат през цялата година. Гостите и членовете на клуба се радват на приятелска атмосфера, достъпни цени и отлични условия за игра. Целогодишно се организират детски и любителски турнири. Към днешна дата тенис клуб Егалите има 516 члена, а за последните 12 месеца повече от 60 тенисиста взеха участие в турнирите от Тенис лига Егалите.

Играта тенис на корт е измислена във Франция в края на XII век, като първоначално не е имало ракети, а се е играело с ръка. През годините правилата са били изменяни, като последната голяма промяна е въвеждането на тайбрека през далечната 1971.

Силата в ударите при тениса на корт идва от координирано участие на цялото тяло, което прави спорта сравнително труден за начинаещи.

Концепцията за игра с подходящи топки ROGY ще Ви помогне да научите играта и подобрите уменията си. Учебният процес е организиран в програми за начинаещи и напреднали.

Правилата на играта в Егалите са ясни и честни – всички сме равни, всички печелим!

2 thoughts on “Бъди себе си!”

  1. Много добър тенис клуб с отлично поддържани кортове и вежливо отношение. Хората там са усмихнати и са създадени подходящи условия и атмосфера, както за състезателно спортуване, така и за хубаво прекарване на времето със семейство и приятели. Тенис инструкторите винаги биха дали професионален съвет по отношение на играта или ако имаш въпрос свързан с тенис аксесоари. Пример за това е че ми предложиха нов кордаж на немската фирма MSV, от който останах много доволен. След наплитането на ракетата с него подобрих играта си. Точността на ударите се увеличи, което ми позволи да залагам и на по-голяма сила в определени моменти.

  2. Прекрасен тенис-комплекс!Изключително мили и любезни.Перфекна подготовка и подръжка.ПРЕПОРЪЧВАМЕ!!!!!

Leave a Reply

Още тенис статии

Техническо развитиеТехническо развитие

ReadyReadReactRacketRecover Един от най-успешните модели за структурирано техническо обучение и оценяване е “5Rs”. Валидна е за всички удари (форхенд, бекхенд, волета и т.н.). В комбинация с ITF концепцията Баланс/Ритъм/Тайминг, цикличната

Анас Маздрашки достигна до два финала в СозополАнас Маздрашки достигна до два финала в Созопол

Анас Маздрашки направи невероятно представяне на международния турнир по тенис от пета категория (ITF Junior J5), който се проведе на кортовете в Санта Марина, гр. Созопол. Нано започна от квалификациите,