08:00 - 22:00

Бъди себе си!

Тенис за деца в ТК Егалите

Тенис клубът е създаден през 2016г. Базата в Несебър разполага със 7 клей корта от които 3 с осветление. През зимния период един от кортовете се покрива с балон.

Уроци по тенис на корт за деца се провеждат през цялата година. Гостите и членовете на клуба се радват на приятелска атмосфера, достъпни цени и отлични условия за игра. Целогодишно се организират детски и любителски турнири. Към днешна дата тенис клуб Егалите има 498 члена, а за последните 12 месеца повече от 100 тенисиста взеха участие в турнирите от Тенис лига Егалите.

Играта тенис на корт е измислена във Франция в края на XII век, като първоначално не е имало ракети, а се е играело с ръка. През годините правилата са били изменяни, като последната голяма промяна е въвеждането на тайбрека през далечната 1971.

Силата в ударите при тениса на корт идва от координирано участие на цялото тяло, което прави спорта сравнително труден за начинаещи.

Концепцията за игра с подходящи топки ROGY ще Ви помогне да научите играта и подобрите уменията си. Учебният процес е организиран в програми за начинаещи и напреднали.

Правилата на играта в Егалите са ясни и честни – всички сме равни, всички печелим!

2 thoughts on “Бъди себе си!”

  1. Много добър тенис клуб с отлично поддържани кортове и вежливо отношение. Хората там са усмихнати и са създадени подходящи условия и атмосфера, както за състезателно спортуване, така и за хубаво прекарване на времето със семейство и приятели. Тенис инструкторите винаги биха дали професионален съвет по отношение на играта или ако имаш въпрос свързан с тенис аксесоари. Пример за това е че ми предложиха нов кордаж на немската фирма MSV, от който останах много доволен. След наплитането на ракетата с него подобрих играта си. Точността на ударите се увеличи, което ми позволи да залагам и на по-голяма сила в определени моменти.

  2. Прекрасен тенис-комплекс!Изключително мили и любезни.Перфекна подготовка и подръжка.ПРЕПОРЪЧВАМЕ!!!!!

Leave a Reply

Още тенис статии

“Тенис лига Егалите 2023”“Тенис лига Егалите 2023”

Здравейте приятели! Пролетта дойде, а с нея започва и нашата любителска лига “Тенис лига Егалите 2023”. През този сезон ще има някой промени. При определянето на шампиона повече тежест ще имат двойковите турнири.  Вече ще се вземат освен най-добрите 6-те сингъл резултата

Даниел Ценов завърши четвърти на първия за 2022 г. “Киндер+” в СвиленградДаниел Ценов завърши четвърти на първия за 2022 г. “Киндер+” в Свиленград

На кортовете ТК “Свиленград” се изигра първия турнир от веригата „Kinder+” за 2022 г. в България. За шеста поредна година в България се провеждат турнири от веригата „Kinder+”. В календара на БФТ се предвиждат по 9 турнира във възрастовите групи до 9

Анас Маздрашки е на полуфинал в ЕгипетАнас Маздрашки е на полуфинал в Египет

Анас Маздрашки (ТК “Егалите”) заедно с Андреас Тимини (Кипър) се класираха за полуфиналите на двойки на силния турнир за юноши от категория ITF J500 в Кайро (Египет). Те постигнаха победа над поставените под номер 1 в схемата Виктор Фридрих (Великобритания) и Лука